Šta je zapravo mineral lepote?

Kada slepo zakoračiš u svet prirode,

I uvek težiš spoznaji po imenu ideal, 

Tamo dole, u podnožju planine Maljen, 

Pronaći ćeš svoj, pravi lepote mineral.  

Mineral lepote, iliti silicijum – dioksid, osnovna je karakteristika Aqua Gala vode koja je ujedno i potpuno prirodan proizvod za lepotu. Silicijum – dioksid direktno učestvuje u formiranju proteina kolagena i elastina koji koži daju elastičnost, punoću i čvrstinu, a jedna od njegovih osnovnih funkcija je usporavanje starenja i podmlađivanje čitavog tela. Kolagen, najobimniji protein u našem telu, kog formira mineral silicijum – dioksid, predstavlja ujedno i najbitniji gradivni element kostiju, mišića, ligamenata, tetiva i kože. Što ga je više u koži, to ga ona više stvara, te je izuzetno važan njegov konstantan unos ne bi li smo našu kožu održali čvrstom, svežom i mladom. Iako se neprekidno obnavlja, vremenom se njegova količina smanjuje, a proces obnavljanja postaje sve sporiji. 

Silicijum-dioksid utiče i na bujnost i na zdrav izgled kose, kao i na rast noktiju. Kako starimo, količina ovog minerala u organizmu opada, te je važno obezbediti njegov dodatni unos koji je najlakši i najbrži putem vode i kog možemo pronaći u našoj Aqua Gala vodi. Upravo zato je jedinstvena, ali i potpuno prirodna.

Pravilna briga o našem organizmu od velikog je značaja za lepotu koju nam je priroda dala. Silicijum – dioksid se retko javlja u rastvornom obliku i nije uobičajen sastojak negaziranih mineralnih voda, pa njegovo prisustvo Aqua Gala vodu izdvaja od drugih negaziranih mineralnih voda. Svakodnevnim korišćenjem, stimuliše se imuni sistem i jača unutrašnji odnos minerala neophodnih za regeneraciju i fleksibilnost kože i tela. Zbog uticaja koji ima na mišiće, izuzetno je dobar za decu u razvoju i sportiste.

Pročitajte više: