Koliko vode (zaista) treba piti dnevno?

Količinu vode koju je potrebno piti u toku dana zavisi od više različitih faktora kao što su pol, starost, podneblje, ishrana, fizička aktivnost, zdravstveno stanje.  

Okvirna preporuka je između 8 i 15 čaša dnevno vode bez ograničenja u konzumaciji, odnosno niskomineralnih voda. Aqua Gala zahvaljujući svom sastavu jedna je od tih, niskomineralnih voda, u kojoj možete uživati ceo dan bez ograničenja, pa čak i tokom trudnoće.  

Ukoliko trenirate, potrebno je napraviti optimalan raspored konzumacije vode u toku dana. Za vreme treninga, na svakih 15 – 20 minuta bi trebalo piti 100 – 250ml vode, a nakon fizičke aktivnosti, na svakih sat vremena od 400 – 450 ml, u zavisnosti od njene jačine i dužine. Tokom fizičke aktivnosti telo gubi vodu, te je važno obezbediti telu dovoljno hidratacije kako bi trening bio delotvoran na ceo organizam. 

Aqua Gala poseduje IFS sertifikat o kvalitetu higher level koji se redovno proverava i resertifikuje, a zbog svih svojih benefita i prisustva silicijum-dioksida (Minerala lepote), Aqua Gala je potpuno prirodan proizvod i za velike i za male ljude koji nema ograničenje u konzumaciji. 

Pročitajte više: