Značaj vode za trudnice i porodilje? 

Kao što već svi znamo, voda je jedina i najvažnija supstanca na planeti bez koje ne možemo. U vodi je nastao život, sa njom započinjemo svoj dan, uz nju održavamo svoj organizam. Nezavisno od perioda života u kom se nalazimo, svesni smo značaja hidratacije i unošenja dovoljne količine tečnosti kako za starije, tako i za mališane, posebno za njihov rast i razvoj. Kao i zdrava ishrana, voda je neophodna za zdravo odrastanje dece. 

Međutim, nije svaka voda ista. Flaširane vode razlikuju se po odnosu makro i mikroelemenata, a izuzetno je važno da svi elementi rade u sinergiji. Kao najvažniji balans ističemo balans kalcijuma i magnezijuma i njihov idealni odnos od 2:1 i ovakav odnos je odličan je za pravilan razvoj kostiju kod dece. Još jedan kvalitet vode Aqua Gala je nizak sadržaj natrijuma čije prekomerno prisustvo negativno utiče na ljudski organizam. 

Ukoliko se pitate da li postoji ograničenje u dnevnom unosu Aqua Gala vode kod dece, imamo dobre vesti. Aqua Gala sadrži dovoljno minerala potrebnih za dobro svakodnevno funkcionisanje organizma, ali takođe spada u niskomineralne vode, što je od posebnog značaja, jer jedino niskomineralne vode mogu konzumirati odrasli, deca pa čak i trudnice u neograničenim količinama. 

Važnost odabira prave vode za trudnice i porodilje? 

Iako je voda neophodna za sve uzraste, poseban značaj i pažnju treba usmeriti na buduće mame, kao i na porodilje, kod kojih voda ima važnu i značajnu ulogu za rast bebe, obzirom da doprinosi njenoj dobroj hidrataciji i snabdevanju nutrijentima. 

Zbog svih promena koje se odvijaju u telu trudnica, konzumacija vode olakšava većinu simptoma drugog stanja, kako psihičkih, tako i fizičkih. Ukoliko se pije dovoljna količina vode, lice ostaje hidrirano i sveže, a koža mekana i sjajna. Aqua Gala je niskomineralna i prirodno bogata mineralom lepote što je čini jedinstvenom na našim prostorima. Svakodnevnim unošenjem silicijum-dioksida pospešuju se unutrašnje telesne funkcije, stimuliše imuni sistem i dodatno jača unutrašnji odnos minerala neophodnih za fleksibilnost kože i tela. 

Nakon porođaja, izuzetno je važno da se majke posvete zdravom načinu života, regulisanoj ishrani, a i unosu dovoljne količine vode. Voda podstičući proizvodnju mleka i utičući na kvalitet istog, predstavlja suštinski faktor u prehrani bebe. Iz tog razloga, neophodan je njen unos tokom dojenja ne bi li se vaše dete normalno razvijalo i zdravo raslo. 

Aqua Gala flašira se u čistoj, netaknutoj prirodi, upravo na samom izvoru, kako ništa od njenih dragocenih svojstava ne bi bilo izgubljeno, odnosno kako bi magnezijum odigravao svoju ulogu u biološkim reakcijama, a kalcijum omogućavao prenos nervnih impulsa i kontrolu mišićnih kontrakcija.

Pročitajte više: